Молитвы о защите души: полное собрание

Молитва Ангелу-хранителю на удержание от зла

 
Будучи в глубоком огорчении, но не ради излишка и не ради сытости взываю к тебе, святый ангел Христов.

Помоги мне, рабу Божию (имя), яко помогаешь всем по воле Творца.

Убереги меня от тяжких бед, ибо попала душа моя в искушение.

Убереги от проступков, дабы вреда никому не причинил и Божиих заповедей тем не нарушил.

Спаси, святый, удержи от того, чтобы другим не доставить страдания по недомыслию своему и слабости своей.

Убереги, спаси мою душу и помолись за меня перед Творцом.

На тебя, мой ангел-хранитель, надежды свои возлагаю.

Аминь.

Молитва Ангелу-хранителю от грешных мыслей

 
Защитник и хранитель мой, молю тебя о помощи!

Ангеле небесный, услышь меня!

Каюсь пред тобою в грешных мыслях и задумках, что поселились в разуме моем.

Искренне раскаиваюсь, что возжелал в мыслях недостойного, неугодного Господу Богу.

Возжелал того, против чего учил нас Иисус Христос.

Раскаиваюсь в этом и прошу тебя, ангеле Божий, простить меня и молить за мою грешную душу Отца Небесного.

Уповаю на твою справедливость и на милость Господа, иже еси Человеколюбче.

Аминь.

Молитва Господу при бесовском наваждении

 
Запрещает ти, вселукавый душе, диаволе, Господь, пришедый в мир Пречистою и Святою Девою, воистинну Богородицею на спасение миру для нас грешных.

Проклят еси ты и вся неприязненная твоя помышления, яже в нощи и во дни, заклинаю тя именем Едносущныя и Неразделимыя Троицы, Отца и Сына и Святого Духа, отступи от мене, раба Божия (имя), не влагай в сердце мое помыслов неприязненных, но отыди в места пуста и безводна, идеже не присещает Господь.

Заклинаю тя, нечистый и богохульный душе, именем Господа нашего Иисуса Христа, не блазнити, не смущати мя хульными помыслы, внегда сотворити ми молитвы моя ко Господу Богу моему, но да будут вся твоя хульная помышления на твою главу в День Судный:

аз бо Господу Богу моему служу, и Тому Единому возсылаю молитву во дни и нощи, тебе упражняющу, мене же милующу, и укрепляющу, и оставляющу ми за многую Его благость и милость вся прегрешения.

Иди за мною (от меня), сатано, и проклят буди ты Им, и вся неприязненная твоя и противная сила, яко да благословится и прославится пречестное имя Отца и Сына и Святого Духа, ныне и присно и во веки веков.

Аминь.

Молитва Господу против блудной страсти

 
Господи Боже правды, крепосте моя и помоще, и прибежище мое в день злый, Ты спасаеши во время скорби, спаси мя, воды поднялись до души моея, тону в пучине морской, и не имею крепости устоять против насилй врага:

он преследует душу мою, втоптывает в грязь жизнь мою.

Благоволи, Господи, избавить меня от руки беззаконнующего и обижающего, чтобы я не грешил:

ибо страх смертный обуревает меня, и покрыла меня тьма.

Доколе воззову, Господи, и не услышиши;

возопию к Тебе обидимь, и не спасаеши;

призри с небесе, Господи, и виждь от дому святаго Твоего и славы Твоея где есть множество щедрот Твоих, по милости Твоей, яко претерпел еси нас;

Господи, суди обидящыя мя, не буди как человек сонный, который не может спасти.

Яко милостив и Человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков.

Аминь.

Молитва Господу от грешных помыслов

 
Владыко, Господи Боже мой, в Чьих руках жребий мой, заступись за меня по милости Твоей и не оставь меня погибнуть с беззакониями моими, не дай похотствующей плоти воздействовать на дух.

Создание Твое есть я, не презри же дело руки Твоей, не отвратись, ущедри, но не уничижай: не презри меня, Господи, яко немощен есть, яко к Тебе прибегаю, покровителю моему, Богу, исцели душу мою, яко согрешил пред Тобой.

Спаси меня ради милости Твоей, яко к Тебе привержен я от юности моей, да посрамятся ищущие отринуться от Тебя деяниями нечистыми, помышлениями нелепыми, воспоминаниями губительными.

Отгони от меня всякую скверну, злобы излишество, яко Ты есть един Свят, един Крепкий, един Бессмертный, во всех имея могущество неослабевающее, и Тобою дается всем крепость против диавола и его воинства.

Ибо подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу ныне и присно и во веки веков.

Аминь.

Молитва Господу Богу от уныния

 
О Дивный Создателю, Человеколюбивый Владыко, многомилостивый Господи!

С сердцем сокрушенным и смиренным сице молю Тя:

не возгнушайся грешнаго моления моего, не отрини слез моих и воздыхания, услыши мене, якоже хананею, не призри мене,

якоже блудницу, яви и на мне грешнем великую милость человеколюбия Твоего, ризою Твоею честною защити, помилуй и подкрепи мя,

да вся посылаемые от Тебе беды и напасти со благодарением в надежде вечных благ претерплю:

изряднее же печаль мою на радость претвори, да не в отчаяние впаду и погибну аз, окаянный.

Ты бо еси источник милости и непостыдная спасения нашего надежда, Христе Боже наш, и Тебе славу возсылаем со безначальным Твоим Отцем и с Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков.

Аминь.

Краткая молитва Господу Богу

 
Не попусти на меня, Владыко, Господи, искушение или скорбь или болезнь свыше силы моей, но избавь от них или даруй мне крепость перенести их с благодарением.

Молитва Иисусу Христу о защите духовной

 
Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитвами великомученицы Анастасии Узорешительницы, разрешающей пленников не только от уз вещественных, но и от уз вечной погибели;

молитвами Святителя Николая Чудотворца, заступника всех, в темнице греха томящихся, — спаси и сохрани братьев и сестер наших.

Пусть каждый из них, взалкавший Хлеба Насущного, получит его путями, Тебе Одному ведомому.

Пусть истина евангельская дойдет до разума их, и коснется сердец их благодать Твоя животворящая.

Боже, даруй плененным братьям и сестрам нашим покаяние, веру в высшую справедливость, сострадание к людям, любовь ко всему творению, жажду жить в духе заповедей Господних и воодушевлять к тому ближних своих.

Пусть каждый Савл обратится в Павла.

Ты Сам, прошедший по земле в зраке Сына Человеческого, укрепи нас на этом непостыдном пути, ведущем в жизнь вечную.

Пусть спасутся все, припавшие к Слову Божьему, яко олень к источнику водному.

И да не оставит нас милость Пречистой Твоей Матери, Жизнедательницы и крепкой Помощницы нашей, Честнейшей Богородицы Приснодевы Марии, Которая, рождши Сокрушившего ад, стала матерью всем человекам, в скорбях и печалях Своих чад утешающей.

Спаси и сохрани нас от всякого зла и соблюди для блаженной вечности, Преблагословенная!

Помилуй нас, милосердный Спасе, ибо все мы пленники греха есмы, от уз которого разрешать Ты Единый власть имееши.

Богу нашему слава, честь и поклонение всегда, ныне и присно и во веки веков, аминь.

Молитвами святых отец наших, Господи, Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас.

Молитва Иоанну Златоусту о здравии души

 
О святителю великий Иоанне Златоусте!

Ты многая и различная дарования от Господа приял еси, и яко раб благий и верный, вся данныя тебе таланты добре умножил еси:

сего ради воистинну вселенский учитель был еси, яко всяк возраст и всяко звание от тебе получается.

Се бо отроком послушания образ явился еси, юным — целомудрия светило, мужем — трудолюбия наставник, старым — незлобия учитель, иноком — воздержания правило,

молящимся — вождь от Бога вдохновенный, мудрости ищущим — ума просветитель, ветиям доброглаголивым — слова живаго источник неисчерпаемый, благотворящим — милосердия звезда,

начальствующим — правления мудрого образ, правды ревнителям — дерзновения вдохновитель, правды ради гонимым — терпения наставник: всем вся был еси, да всяко некия спасаеши.

Над всеми же сии стяжал еси любовь, яже есть соус совершенства, и тою, яко силою Божественною, вся дарования в души твоей во едино совокупил еси, и туюдже любовь, разделенная примиряющую, в толковании словес апостольских всем верным проповедал еси.

Мы же грешнии, по единому кийиждо свое дарование имуще, единения душа и союз мира не имамы, но бываем тщеславни, друг друга раздражающе, друг другу завидяще: сего ради дарования наша разделенная не в мир и спасение, но во вражду и осуждение нам преложишася.

Тем же к тебе, святителю Божий, припадаем, раздором обуреваеми, и в сокрушении сердца просим: молитвами твоими отжени от сердец наших всяку горесть и зависть, нас разделяющия,

да во мнозех удех едино тело церковное невозбранно пребудем, да по словеси твоему молитвенному возлюбим друг друга и единомыслием исповемы Отца и Сына и Святаго Духа, Троицу Единосущную и Нераздельную, ныне и присно и во веки веков.

Аминь.

Молитва Сергию Радонежскому о здравии души и тела

 
О, дивный Сергий Радонежский, Пресвятой и истинный Чудотворец всея Руси!

Молитва твоя укрепляла Воинства в брани и рождала источники живоносные, исходящие их чрева Матери – Земли, укрепи и мой Дух и Внутренния Воины, кои есть Господа Иисуса Присутствие и Присутствие Господа Будды,

молитвами чудотворными ко исполнению Бога во всем существе моем и исторгни всю неправду, когда-либо мною творимую и запечатленную немощами, болезнями, и страданиями проживаемыми из Души и тела моего.

Уповаю на тебя, Преподобный, не гнушайся меня, и помяни в молитвах своих, соверши чудо исцеления истинного во Славу Отца нашего Небесного и Матери Вечной Всемилостивой, во благо сокровенной и божественной сущности моей.

Аминь и Аминь.

© 2022 Молитвы и святые Карта сайта