Молитва равноапостольному князю Владимиру от болезней глаз

О великий угодниче Божий, богоизбранный и богопрославленный княже Владимире!

Ты, зловерие и нечестие языческое отринув, во Единаго Истиннаго Триипостаснаго Бога уверовал еси, и восприим Святое Крещение, всю страну русскую светом божественныя веры и благочестия просветил еси.

Тем же премилосердаго Творца и Спасителя нашего славяще и благодаряще, славим и благодарим и тя, просветителю наш и отче, яко тобою спасительную веру Христову познахом и во имя Пресвятыя и Пребожественныя Троицы крестихомся.

Сею убо верою от праведнаго осуждения Божия избавихомся, от вечныя же работы диаволу и адова мучительства свободихомся: сею же верою благодать всыновления Богу и надежду наследования небеснаго блаженства прияхом.

Тем же тя, яко перваго языка нашего путевождя к Начальнику и Совершителю спасения нашего Господу Иисусу Христу прославляем, и предстателя тя пред Престолом Царя Царствующих о царстве Всероссийстем познахом, о царех же его народоправителех, воинстве и о всех людех.

Не возможет язык наш изобразити величие и высоту благодеяний, тобою излиянных на землю нашу, отцы и праотцы наша и на ны недостойныя.

О преблагий отче и просветителю наш!

Призри на немощи наша и умоли Премилосердаго Царя Небеснаго, да не прогневается на ны зело, яко по немощем нашим по вся дни согрешаем, и да не погубит нас с беззаконьми нашими, но да помилует и спасет нас по милости Своей, да всадит в сердца наша покаяние и спасительный страх Божий, да просветит Своею благодатию ум наш, во еже оставити нам стези нечестия и на путь спасения обратися, неуклонно же заповеди Божия творити и уставы Святыя Церкви соблюдати.

Моли, благосерде, Человеколюбца Бога, да явит нам великую милость Свою: да избавит нас от нашествия иноплеменных, от мятежей и раздоров, от глада, смертоносных болезней и от всякаго зла: да подаст нам благорастворение воздуха и плодоносие земли: да умножит свет спасительный веры в государстве нашем, неверующыя ко правоверию да обратит, ереси же и расколы да низложит: да вси мы, тако в мире на земли поживше, сподобимся с тобою вечнаго блаженства, хваляще и превозносяще Бога во веки веков.

Аминь.

© 2022 Молитвы и святые Карта сайта